ዝርዝር ሁኔታ:

Reagerende Audiolamp: 9 ደረጃዎች
Reagerende Audiolamp: 9 ደረጃዎች

ቪዲዮ: Reagerende Audiolamp: 9 ደረጃዎች

ቪዲዮ: Reagerende Audiolamp: 9 ደረጃዎች
ቪዲዮ: Top 5 Problematic SUVs You Should Never Buy 2024, ሀምሌ
Anonim
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp

Ich heb dit project gemaakt voor mijn keuzevak “SMART ነገሮች”።

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. ዱስ አልስ አይ ኤርገንስ ዳን ዳንኤል ሙዚክ አኔ ዘት ሞት ሄት ብራንደን።

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Maar het moet ook pas reageren als ik dat wil. dat wordt gedaan በር een RFID pas. Dit functioneert als an knop om onnodig gebruik te voorkomen. Hij moet wel weer na 10 minuten stoppen en wachten tot er weer een RFID pasje langs komt.

ደረጃ 1: MoSCoW Lijst

MoSCoW Lijst
MoSCoW Lijst

ደረጃ 2: አርዱዲኖ ናኖ

አርዱዲኖ ናኖ
አርዱዲኖ ናኖ

Ik ga voor dit project een microcontroller gebruiken van Arduino. ዴ ናኖ V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuizing en dat ik ze makkelijk ቋሚ ካን ሶልዴረን።

ደረጃ 3: ደ Geluidsensor

ደ ግሉይሰንስሶር
ደ ግሉይሰንስሶር

ደ geluidsensor gebaseerd op een microfoon en een ማጉያ ነው። ደ ማጉያው een lm358 ነው። ደ ዳሳሽ ሄፍ ኤን ዲጂታሌ ዳሳሽ እና የኤን አናሎጅ ዳሳሽ። ተገናኘን potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen of vergroten.

de sensor: ዳሳሽ። የውሂብ ሉህ lm358

ደረጃ 4: ደ RFID አንባቢ

ደ RFID አንባቢ
ደ RFID አንባቢ

የ RFID አንባቢ werkt doordat je met een Mastercard een RFID tag kan toevoegen en hiermeeen signaal kan geven als er eentje voorgehouden wordt. Als er een RFID መለያ voorgehouden wordt dan kijkt hij of dat hij toegang heeft. Als de RFID መለያ toegang heeft gaat hij een signaal doorgeven aan de Arduino nano. Zorgt er dan voor dat de led aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren met behulp van de geluidsensor.

የ RFID አንባቢ - የውሂብ ሉህ

ደረጃ 5: Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding

Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding
Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding

Ik gebruik voor de voeding regeling een lm317. ik gebruik deze doordat ik met mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb met deze voedingsregelaar.

de formule van de lm317 Vout = 1.25 * (1 + R2/R1) ነው። hierbij bij mijn schakeling de R2 330Ohm en de R2 is de 100 en 10 samen, dus 110Ohm ነው።

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: lm317 ካልኩሌተር

ደ lm317 kan tot een spanning ቫን 37 ቮልት hebben als ingantag. hierdoor kan je de 12v አስማሚ vervangen በር een 24v. pas hierbij wel op dat hij veel warmer wordt hierdoor.

የውሂብ ሉህ lm317

ደረጃ 6: Elektrisch Circuit Voor Led

Elektrisch Circuit Voor Led
Elektrisch Circuit Voor Led

Ik heb dus gekozen voor een Arduino nano voor de lamp. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van de microfoon wordt omgezet tot een digitale output voor de led. de led krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

ደ ኮድደር voor ደ አርዱinoኖ ሄብ ik toegevoegd. ደ ኮንግሪንግ ዞርጎር ervoor dat er een bepaalde waarde van de analogen ግብዓት ቫን ደ ገሉይድ omgezet wordt naar een waarde voor de digitale output die naar de led gaan.

በዲ ኮድ ኮድ zit ook een voorzorg voor het vastlopen van de microfoon። als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

ደ ሌድስ ሄብ ik gemaakt በር een RGB led strip (Ledstrip) op een pvc buis te plakken. de pvc buis heeft een ዲያሜትር ቫን 4 ሴ.ሜ.

ደ ledstrip heft 3 aansluitingen. ጂ hebt een aansluiting voor 5V voor de GND en de digitale input ቫን ደ አርዱዲኖ ናኖ።

ደረጃ 7: Elektrisch Circuit Voor RFID

Elektrisch Circuit Voor RFID
Elektrisch Circuit Voor RFID

Voor de aan/uit knop heb ik gekozen voor een RFID መለያ። Deze schakeling zorgt ervoor dat je met een pasje hem aan kan zetten. ጄ ካንቴ ተገናኝቶ የ “verwijderen aan de lamp” የ “masterpass iemand toevoegen”።

Het wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet die aan de ledstrook) aan de ground verbindt doormiddel van een 220Ohm weerstand. Zie eindschakeling.

ደ ፕሮግራሚንግ ሄብ ik toegevoegd.

Deze programmering is niks meer dan een voorgecoodeerde file die je kan invoegen in het programma. በዚህ መንገድ መክፈት: ፋይል> ምሳሌዎች> MFRC522> የመዳረሻ መቆጣጠሪያ

er al veel te vinden in de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#መለየት COMMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur) Led met de bijbehorende pin.

je moet ook een #define ቅብብል 5 neerzetten voor de Relay pin.

voor de tijd van het aan zijn van het apperaat moet je int lockDeylay neerzetten met een bepaalde tijd in seconden።

je moet bij de የተሰጠ (300) veranderen በር ተሰጥቶታል (lockDelay)።

ደረጃ 8 - ቶታሌ ሻኬሊንግ

ደረጃ 9: Ontwerp

ኦንትወርፕ
ኦንትወርፕ
ኦንትወርፕ
ኦንትወርፕ

Ik heb de behuizing gemaakt met behulp van de Lasersnijder. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3.6mm ዲክ። ik heb om het licht mooi door te laten met plexiglas raampjes erin gemaakt. het melkwit plexiglas ነው። dit is de plexiglass die ik heb gekocht: Plexiglass.

het ontwerp voor de lasersnijder heb ik gemaakt Adobe Adobe illustrator ን አግኝቷል። om er voor te zorgen dat de lasersnijder goed snijdt moet de lijn 0.01mm dik zijn en RGB red. ኢክ ሄብ ኦንቴወርፕ voor de behuizing en het plexiglass toegevoegd.

የሚመከር: