ዝርዝር ሁኔታ:

DEF Eindopdracht DIY DC ሞተር: 5 ደረጃዎች
DEF Eindopdracht DIY DC ሞተር: 5 ደረጃዎች

ቪዲዮ: DEF Eindopdracht DIY DC ሞተር: 5 ደረጃዎች

ቪዲዮ: DEF Eindopdracht DIY DC ሞተር: 5 ደረጃዎች
ቪዲዮ: Short Circuit Current Testing of a 12v DC Motor Generator DIY 2024, ሀምሌ
Anonim
DEF Eindopdracht DIY ዲሲ ሞተር
DEF Eindopdracht DIY ዲሲ ሞተር

ዲት ይህ ነው። የዲሲ ዲሲ ሞተር ያለአንዳሎተኝ ኢነ አርዱinoኖ የሞተ አልት ዲቪንግ ነው።

ደረጃ 1: ደ መሠረት

ደ መሠረት
ደ መሠረት

እኛ zijn begonnen ተገናኘን een plankje en (een stapeltje) magneetjes። በሄት ፕላንክጄ ውስጥ ኢየን ክላይን ጋትጄ ገቦርድ ዋሪን ደ ማግኔጀትስ ኩነን ሩስተን ነው።

ደረጃ 2: De Spoel

ደ ስፖል
ደ ስፖል

Vervolgens hebben we een kleine spoel gemaakt van dun, geïsoleerd koperdraad en bij de uiteindes twee dikkere koperdraden daaraan vast gesoldeerd. ዞ kan er stroom lopen van de ene እንደ ፣ በር ደ ተበላሽቷል ፣ ናአር ደ አንድሬ እንደ። ደ assen hebben wij zacht vastgeklemd aan de spoel zodat deze op hun plek blijven en met de spoel kunnen draaien. Merk op dat er twee koperen ringetjes zitten aan de uiteindes van de assen. Dit om he spoel is later in het frame niet te veel zijwaarts te laten bewegen.

ኤር ኦፕ ዴት ዴ spoel en zijn assen niet te zwaar worden (d.w.z. wees zuinig met het aantal wikkelingen)። ዞድራ ደ ስፕል ተ ዝዋር ማለት ፣ ዛል ሂጅ ኒት ጎድ ሜር በዜልፍስ ኮሜንት ውስጥ ኒት ኢንስ ቮልዶንድ ክራችት ሄበን ኦም ተ ብላሊቨን ድራአየን ነው። ተገናኘን een zwaardere spoel een grotere stroom en/of een sterkere magneet nodig ነው።

ደረጃ 3: Isoleren

ኢሶለረን
ኢሶለረን

Omdat wij een DC ሞተር bouwen, moeten we één kant ቫን ደ assen isoleren, zodat de stroom elke rotatie wordt onderbroken. Wij hebben gekozen om dit met op op maat geknipte stukjes tape te doen om dit goed zichtbaar te maken.

ደረጃ 4: Het Frame

Het ፍሬም
Het ፍሬም

ኑ moet ደ spoel nog ergens in kunnen draaien. ዲት ሄበን ዊጅ ግዳን በር በዴን አሴን ተ ላተን ሩስተን በኤን ኮፔረን (en ዱስ ገሌይድንድ) ፍሬም ውስጥ። ኤር gebruik gemaakt van de sneden ውስጥ het plankje om stabiliteit van van het koperen frame te verzekeren. Dit frame is op maat gebogen en zo goed mogelijk stabiel (lees: even hoog) voor de assen zodat de spoel niet te veel gaat bewegen tijdens het draaien. Merk op dat het frame bestaat uit twee dikke, niet geïsoleerde koperdraden die vast zitten m.b.v. een kroonsteentje.

ደረጃ 5 የዲሲ ሞተር አፍማከን

የዲሲ ሞተር Afmaken
የዲሲ ሞተር Afmaken
የዲሲ ሞተር Afmaken
የዲሲ ሞተር Afmaken

አልስ ላተስተ ኢት ሄር ኤን ኩሴስቴ ቫን በኢልካር ዘተን። Het frame in de plank, de spoel en magneet (jes) op hun plek en de voeding aansluiten. Hierbij op de balans van de spoel ይፍቀዱ። Zorg dat de rustpositie van de spoel met de isolatie naar boven is, anders doet hij het niet zonder stootje.

Een leuke toevoeging aan deze የዲሲ ሞተር ኦም ኤን አርዱዲኖ አልስ voeding te gebruiken ነው። Daarmee kan bijvoorbeeld de spanning geregeld worden, waarmee je de motor sneller of juist minder snel kan laten draaien. ስኬቶች!

የሚመከር: