ዝርዝር ሁኔታ:

የአርዱዲኖ በይነተገናኝ የቦርድ ጨዋታ 5 ደረጃዎች (ከስዕሎች ጋር)
የአርዱዲኖ በይነተገናኝ የቦርድ ጨዋታ 5 ደረጃዎች (ከስዕሎች ጋር)

ቪዲዮ: የአርዱዲኖ በይነተገናኝ የቦርድ ጨዋታ 5 ደረጃዎች (ከስዕሎች ጋር)

ቪዲዮ: የአርዱዲኖ በይነተገናኝ የቦርድ ጨዋታ 5 ደረጃዎች (ከስዕሎች ጋር)
ቪዲዮ: Arduino በከፊል ሲብራራ https://t.me/arduinoshopping 2024, ሀምሌ
Anonim
የአርዱዲኖ በይነተገናኝ የቦርድ ጨዋታ
የአርዱዲኖ በይነተገናኝ የቦርድ ጨዋታ

በይነተገናኝ የቦርድ ጨዋታ-ኤች.ሲ.-ንጉስ

መግቢያ - ይህ ካልሆነ ያ ያ ቫን ዴ ኦፕሊንግ ጨዋታዎች እና መስተጋብር ያለ HKU kregen እኛ ደ opdracht om een interactief concept te bedenken en maken. የዲት ጽንሰ -ሀሳብ moest gemaakt worden ተገናኝቷል ሃርድዌር en ሶፍትዌር en ነበረው als doel om data te kunnen ontvangen en verwerken.

የሚጂን ጽንሰ-ሀሳብ een bordspel genaamd HAC-KING waarbij je, je tegenstander moet verslaan በር zijn server te ‘hacken’ ነው። Dit gebeurt በር dat een pion op de server terecht komt van de tegenstander, wanneer dit gebeurt dekt de pion een lichtsensor van 20K af waardoor er een led-lampje gaat branden. Dit indiceert dat de tegenstander af is. Tijdens het spelen kunnen spelers een schijf rond laten draaien die de speler kan helpen of kan tegenwerken. ደ schijf echter een bestickerde cd die geplaatst is op een 3V DC-motor die gaat draaien als men met zijn/haar hand een lichtsensor van 50K afdekt. Het leuke aan dit project ነው dat je zelf een sticker kan maken voor op de cd en zo zelf een eigen en uniek spel kunt creëren.

ዋት ኖ ኖዲግ ዕብት እንሆ ሔ ሔት በኢልካር ዘተ ሌስ በ ዲት አርትኬል።

ቤኖዲግዲን ፦

- 1 x አርዱዲኖ ኡኖ (የኢኢን አስመሳይ አርዱinoኖ)

- የአርዱዲኖ ሶፍትዌር

- 1 x የዳቦ ሰሌዳ (ኦል op te testen of alles werkt)

- 2 x 20K LDR-weerstanden/lichtsensoren

- 1 x 50K LDR-weerstand/lichtsensor

- 1 x NPN- ትራንዚስተር

- 2 x led-lampjes

- 1 x 1000 Ohm resistor (በ mijn geval één ledlampje ውስጥ)

- 3 x 10 ኪ Ohm resistor

- 1 x 3V ዲሲ-ሞተር

- 9V batterij

- 9V batterij houder

- 21 ዝላይ kabeltjes (ጫፍ: koop i.v.m. de groote van het bord, montagedraad)

- 4 x kleine printplaten

- 1 x ሲዲ

- 1 x ሲዲ ፒን (ዳአር ዋር ጄ ዲ ሲዲ ኦፕ plaats ፣ zie verderop voor voorbeeld)

- 2 x MDF-platen (afmetingen l/b/h: 122 ሴሜ x 61 ሴሜ x 6 ፣ 5 ሚሜ)

- 1 x houtlijm

- 1 x tiewrap

ከመጠን በላይ ቤንዲዲድዲን (አማራጭ)

- 2 x spuitbussen (kleuren: zwart/wit)

- 1 x ሮድ verf

- 1 x rol schilderstape

ደረጃ 1: Opbouw Arduino Circuit

Opbouw Arduino የወረዳ
Opbouw Arduino የወረዳ
Opbouw Arduino የወረዳ
Opbouw Arduino የወረዳ
Opbouw Arduino የወረዳ
Opbouw Arduino የወረዳ

ጠቃሚ ምክር - ዋት ሀዲግ ኦም ቴ ዶን ነው ፣ ሁሉም ደርዳን labelen met schilderstape zodat je in de soldeer fase (stap 3) de draden niet በር ellkaar gaat halen።

ደረጃ 2: De ኮድ ይስቀሉ

በ deze stap upload je de code naar je Arduino. Zorg dat alles werkt voordat je verder gaat naar stap 3.

ደረጃ 3: የወረዳ Solderen

የወረዳ Solderen
የወረዳ Solderen
የወረዳ Solderen
የወረዳ Solderen
የወረዳ Solderen
የወረዳ Solderen

Om het የወረዳ logischerwijs onder het bord te bevestigen heb ik ervoor gekozen om het circuit op te delen in vier delen. Dit gaat om de volgende ወረዳዎች:

- 1 x የወረዳ 3V ዲሲ-ሞተር + LDR 50 ኪ

- 2 x የወረዳ ledlampje + LDR 20 ኪ

- 1 x የወረዳ ሲደመር/ደቂቃ bekabeling

Wel nu het solderen zelf.

Als eerste soldeer je het circuit van de 3V DC-motor zie het voobeeld.

Vervolgens soldeer je het circuit ቫን het led-lampje, dit doe je tweemaal op twee afzonderlijke borden.

Daarna soldeer je op de laatste printplaat 4 ደቂቃ draden en 4 plus draden.

በጂ ዳቦቦርድ voordat je verder gaat naar stap 4 በኩል የሙከራ alle printplaten።

ደረጃ 4: የጨርቃ ጨርቅ ቦር + ወረዳ

Fabricage Bord + Circuiten
Fabricage Bord + Circuiten
Fabricage Bord + Circuiten
Fabricage Bord + Circuiten
Fabricage Bord + Circuiten
Fabricage Bord + Circuiten
Fabricage Bord + Circuiten
Fabricage Bord + Circuiten

Alleen een werkend የወረዳ niet voldoende ነው። Je der Keli ervoor kiezen om in een dergelijk softwareprogramma als Illustrator zelf een bordspel te maken waarbij je gebruik maakt van één schijf, twee ledlampjes en 3 LDR’s. Waarbij je een andere game-mechanic bedenkt dan die van mij.

ጄ ኩንት ኤር ኦክ voor kiezen om mijn spel exact na te bouwen። ሄይረንደር እግር ik uit hoe ik dit gedaan heb.

አውርድ allereerst de twee Illustrator bestanden hier onder:

- bordspel_bovenkant

- bordspel_onderkant

Vervolgens ga je met deze twee bestanden naar een laser-cutter. ዴ zwarte lijnen houden በ dat de laser-cutter deze lijnen uitsnijd ፣ de rode lijnen betekenen dat de laser-cutter dit gedeelte መቃብር።

ጠቃሚ ምክር: graveren duurt lang waardoor de kosten oplopen. Wat je eventueel kunt doen het bestand ውስጥ ነው: bordspel_bovenkant ፣ alle heedagonen heit het bestand ook zwart maakt waardoor de laser-cutter dit, net zoals het bord, uitsnijd. Zodat je vervolgens de plaat op een kale Plaat ኩንት lijmen waardoor je het zelfde resultaat hebt. ሁኤር ኤችተር ዌል ሬኪንግ ሜ ት ት ኢክኤንኤንኤንኤምኤም 6 pla pla he ge ge ge ge ge ge ge ge al al al al al al al al he he he he he he at at at ni ni ni ni kun kun er er er er he he he he dun

Het bestand ውስጥ: bordspel_onderkant, zit de onderkant en de achterkant van het bord, op deze foto heb ik het bestand omcirkelt met één grote rode cirkel.

ቤቬስቲግ ተገናኝቶ houtlijm de achterkant aan het bord ሰፊ።

Het bestand ውስጥ: bordspel_bovenkant, zitten twee latjes die de zijkanten vormen, zie foto.

Bevestig ook de twee zijkanten aan het bord vast, zoals te zien is op één van de foto's.

ጠቃሚ ምክር: plaats እና het lijmen van de achterkant en de twee zijkanten zware boeken op het snijpunt van de achterkant en zijkant. ዞዳት አልልስ ጎድ ብሊጅፍት ዚተን።

አልስ ሄት ሰፊጊሊጅም ፓክ ጀ ደ ቦቨንካንት ቫን ሄት ቦርድ ኤ ቦር ጄ ቪጅፍ ጋተን ነው። ድሪ ጋተን voor de LDR’s en twee gaten voor de ledlampjes። Zie foto voor voorbeeld.

Als de gaten zijn geboord pak je de vierprint plaatjes en zet je hier pootjes onder. በ mijn geval heb ik pootjes van een voorgaand project gebruikt ውስጥ። Voor vervanging van de pootjes kun je ook kleine blokjes piepschuim gebruiken. Plak de pootjes ሰፊ ተገናኝቶ houtlijm, zie foto:

Vervolgens pak je draai je het bord om zodat je de volgende printplaten kuunt bevestigen:

- 1 x የወረዳ 3V ዲሲ-ሞተር + LDR 50 ኪ

- 2 x የወረዳ ledlampje + LDR 20 ኪ

Zorg ervoor dat je tijdens het bevestigen ervoor zorgt dat alle drie de LDR's de de geboorde gaatjes steken. Plak ተገናኝቶ houtlijm vervolgens de pootjes/piepschuim vast aan het bord. Zie foto voor bevestiging (het rode rondje symboliseert het 3V DC-motor circuit en het zwarte rondje de twee circuiten van de ledlampje)።

Als de printplaten zijn bevestigd, pak je het kleine stukje hout en boor je aan de bovenkant twee kleine gaten die groot genoeg zijn voor de 3V DC-motor. Doe vervolgens een tiewrip በር ደ twee gaatjes. Zie foto voor voorbeeld.

ኢክ ሄብ ቴቨንስ ኦፕ ሄት stukje hout aan de onderkant een pootje bevestigd met houtlijm voor meer stabiliteit op het bord. ኦክ ዲት ጌልቫል ካን ጄ ዲት ዶን ፒፕሺchuምን አግኝቷል። Daarna bevestig je de 3V DC-motor tussen de tiewrip en trek je deze strak aan. Zie foto.

Pak eerst de bovenkant van het bord en plaats je deze op de onderkant, nog niet vastlijmen! Plaats op het houdertje van de 3V DC-motor een ሲዲ። ዲ ሲዲ ሆፕ ኖት ኒት ሰፊ ቴ zitten aan het houdertje ፣ maar is er voorbedoeld dat je het plankje kuunt uitlijnen met het gat in de bovenkant van het bord. Zorg ervoor dat de CD voldoende ruimte heeft in het gat, zodat deze tijdens het draaien niet vastloopt teen de rand. Als het plankje is uitgelijnd teken dan de onderkant van het plankje af zodat je een referentiekader hebt als je het plankje gaat vastlijmen. Haal daarna de bovenkan er weer af en lijm vervolgens het plankje met 3V DC-motor aan de onderkant ሰፊ.

Pak daarna een stukje resthout wat overgebleven is van de laser-cutter en plak deze zoveel mogelijk aan de voorkant van de onderkant ቫን ሄት ቦርድ። Zie voorbeeld.

ና ሄት vastplakken ቫን het stukje hout, pak je de Arduino en schroef je deze erop ሰፊ. Zie foto.

Als al deze bovenstaande onderdelen zijn bevestigd, plaats je vervolgens de laatste printplaat achter de 3V DC-motor. Zie voorbeeld.

ዋኔር ሄት ቤቭስቲግድ ስቴክ ጄ ደ ትዌይ መሪላፕጅስ በር ደ ጋትጄስ እንገናኝ ጄ ደዜ መትን ኢን ፕላስ ኤን ሚን ካቤል። Zie voorbeeld.

ኑ አልልስ የሚለው ቃል het tijd om alle draden te connecten ነው። በእጃችን 1 ላይ የእጅ ቫን ሄት መርሃ ግብር የለም

- Opbouw Arduino Circuit

Als alles is angesloten sluit je de batterij aan, aan de Arduino en test je of alles het doet. ኢንዲየን አልልስ werkt verlijm je de bovenkant aan de onderkant.

ዌል ኑ ፣ ሄት ቦርድ ቴክኒሽች gezien af ፣ maar nog geen spel ነው። ዴ volgende vijf bestanden ን ያውርዱ።

- Spelregels

- Kanskaarten_1

- Kanskaarten_2

- ካንስካርትተን_ቮርካንት

- ሺጅፍ

Druk de bestanden af op dik en stug papier en snij of knip ze uit. Zorg ervoor dat het bestand: kanskaarten_voorkant dubbelzijdig word bedrukt op de bestanden: kanskaarten_1 en kanskaarten_2. Dit voorkomt veel lijmwerk.

ጠቃሚ ምክር: ኦም ደ ሽፊፍ ሞይ u snijden, kun je een CD als referentie gebruiken, zie foto:

ቴር ኢንፎሚቲ - በሄት bestand: bordspel_onderkant ፣ zie je rondjes ክሌይን ሮድ ሮንጄስ ኤሪን ተገናኙ። Dit zijn de Coins hebruikt worden het spel ውስጥ ይሞታሉ። Zie spelregels voor tekst en uitleg.

ደረጃ 5: Decoratie Bord

ዲኮራቲ ቦርድ
ዲኮራቲ ቦርድ

Om het bordspel meer vorm te geven kun je ervoor kiezen om het bord te verfen, te spuiten en/of te bestickeren. Ik heb ervoor gekozen om met acryl verf en spuitbussen het bord vorm te geven. ኢቸተር ቤን ኢክ ኒት ብሊጅ ተገናኘ ሄት ኢንድረስስልታት ኤን ኤር ሊቨርቨር voor gekozen om het te bestickeren, budget technisch gezien heb ik anders doen besluiten. Als je ervoor besluit om het net zoals mij te beschilderen en/of te spuiten, plak dan wel alle LDR’s af. Zie hieronder foto voor resultaat.

ሄፕ ጀርቫን/ኦፕመርኪንግን? ከሄብ je mijn bordspel of een eigen variant nagebouwd?

Voel je dan vrij om mij een bericht te sturen.

Bedankt voor het bekijken/lezen van mijn Instructable።

ግሬት ፣

ጉዮን

የሚመከር: