ዝርዝር ሁኔታ:

ሁ እና እኔ: 7 ደረጃዎች
ሁ እና እኔ: 7 ደረጃዎች

ቪዲዮ: ሁ እና እኔ: 7 ደረጃዎች

ቪዲዮ: ሁ እና እኔ: 7 ደረጃዎች
ቪዲዮ: ሀ እስከ መ አማርኛ ፊደላት ከመልመጃ ጋር ክፍል 3 - ሀሁ - Amharic Alphabet with Quiz Part 3 - Amaregna Fidel 2020 2024, ሀምሌ
Anonim

Hue & me is een Ambilight die reageert op ቪዲዮ ነው። Dit ፕሮጀክት aangeleverd በር ደ Hogeschool ቫን ደ Kunsten Utrecht ነው. Een werkend tastbaar prototype die gebruikt maakt van Arduino en een interactie tussen gebruikers of een interactie tussen een gebruiker en een systeem realiseert.

ዴቪ ቬርሆፍ - የጨዋታ ንድፍ - ጂ እና አይ 1 ዲ።

ክሬዲቶች

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

ደረጃ 1 Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

- አርዱinoኖ

- የፓነል ተራራ ዩኤስቢ ቢ ናር ማይክሮ-ቢ ካቤል

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2.1 ሚሜ የዲሲ መሰኪያ

- 2.1 ሚሜ የዲሲ በርሜል መሰኪያ (ሴት) - የፓነል መጫኛ

- Digitale RGB LED -strip WS2812B - 30 LED - 1M

ደረጃ 2 - አልጋን ዝቅ ማድረግ

አልጋ ወራጅ
አልጋ ወራጅ

Laten እኛ startnen met de LED-strip te strippen zodat we de Data, GND en 5V pin apart van elkaar kunnen aansluiten op de Arduino. ደ ሮዴ ካቤል ስሉት ጀኔ ኦፕን ቪን ፣ ደ ብሉዌ ካቤል ኦፕ ዴ ፓወር GND en Data Data Kabel kan in pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de LED -strip aan de 2.1mm የዲሲ በርሜል መሰኪያ (ሴት) - የፓነል ተራራ።

Strip de ፓነል ተራራ ዩኤስቢ ቢ ናር ማይክሮ-ቢ ካቤል en zorg ervoor dat je het stroom uit deze kabel haalt zodat je alleen data doorstuurt naar de Arduino.

ደረጃ 3 የላድ ደ አርዱዲኖ ኮድ ኤን ሙከራ

ላድ ደ አርዱinoኖ ኮድ ኤን ሙከራ
ላድ ደ አርዱinoኖ ኮድ ኤን ሙከራ

Binnen dit project word zowel Arduino als Processing gebruikt. Zorg er allereerst voor dat je FastLED toevoegt aan je Arduino Libraries en en deze code. Wijzig op lijn 7 de hoeveelheid LEDs die je hebt en check lijn 47 om te checken of de goeie LED-strip is angegeven. ደ ስትሪፕ ይሞታል ik gebruik ፣ gebruikt de WS2812B chipset en GRB የቀለም ቅደም ተከተል። Om je strip te kalibreren kan je je kijken bij de FastLED documentatie. በላይ het algemeen moeten de standaard waardes gewoon werken als je dezelfde LEDs hebt aangeschaft.

Als laatst heb je de Processing componenten nodig van de Adafruit ፕሮጀክት ኮድ። Voor het testen kan je de Colorwirl.pde ክፈት። Vergeet niet weer እንኳ een aantal lijnen aan te passen; aantal LEDs op lijn 29 en serial device op lijn 44. Als de Arduino het enige COM apparaat is dat is aangesloten, dan moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, probeer dan Serial.list () [1]. የሙከራ ዴ መተግበሪያን ተገናኘን een beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-strip.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing ፣ ዳን kan je alles gebruiken wat compatibel is met Adalight (zoals Prismatik) ፣ maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

ደረጃ 4: LED-strip Solderen En Monteren Op Je Scherm

LED-strip Solderen En Monteren Op Je Scherm
LED-strip Solderen En Monteren Op Je Scherm

እኛ የ LED-strip solderen en monteren op het scherm ን ገነን። Om het proces hiervan wat plezieriger te maken, ፍለጋ ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

እንሂድ! Als je je LED-strip bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit is de richting die je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch ፣ maar soldeer +5V aan +5V ፣ Din an Din en GND aan GND። ደ ላተቴ ስትሪፕ ካን ጀ ላቴን voor wat het is - soldeer deze niet an het begin van de strip!

ደረጃ 5: Nogmaals Testen

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

ኑ አል het soldeerwerk goed is gegaan እንኳን hejken ነው። የአሌስ werkt መካከል ደ ቀለም አዙሪት en kijk. Als je tevreden bent met je setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software.

ደረጃ 6: Adalight Configureren

Adalight Configureren
Adalight Configureren

Elke individuele LED moet nu gedefinieerd worden በዲ ሶፍትዌር ውስጥ። Lialn 87 hoeveel pixels je langs de kanten en bovenzijde hebt ውስጥ Adalight.pde ን በማቀናበር ላይ ክፈት።

ሄይደርደር ቪን ጄን ኤን ሬጌል “በ LED መረጃ” - ዲ ኤን ኤ ኤን ላንጅ lijst waarin alle LEDs rondom de tv worden gedefinieerd ነው። Elke LED ቃል gedefinieerd በር 3 ቁጥሮች:

- ተቆጣጣሪ ቁጥር (ዲት hoogstwaarschijnlijk 0 ፣ maar dit kan voor jou anders zijn ነው)።

- X coördinaten (0 አገናኞች als je het scherm voor je hebt ነው)።

- Y coördinaten (0 is de bovenzijde als je het scherm voor je hebt)።

ጄምስ ራንኪን ሄፍ ኤን መሣሪያ geschreven die dit grotendeels voor jou doet. Ook heeft hij een fix geschreven voor ሰፊ ማያ ፊልሞች።

የጄ ጌን ተጨማሪ ኮማዎችን የብሬስ hebt staan ን እንሂድ።

ደረጃ 7 ቁጭ ይበሉ እና ዘና ይበሉ

ቁጭ ብለው ዘና ይበሉ
ቁጭ ብለው ዘና ይበሉ

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de € 50 een ambilight systeem gebouwd!

የሚመከር: