ዝርዝር ሁኔታ:

ዕድለኛ ugግጎ 4 ደረጃዎች
ዕድለኛ ugግጎ 4 ደረጃዎች

ቪዲዮ: ዕድለኛ ugግጎ 4 ደረጃዎች

ቪዲዮ: ዕድለኛ ugግጎ 4 ደረጃዎች
ቪዲዮ: ОЧЕНЬ НЕПРИХОТЛИВОЕ РАСТЕНИЕ - МЕЧТА САДОВОДОВ. ЦВЕТЕТ ВСЕ ЛЕТО до ЗАМОРОЗКОВ 2024, ሀምሌ
Anonim
ዕድለኛ ugግጎ
ዕድለኛ ugግጎ
ዕድለኛ ugግጎ
ዕድለኛ ugግጎ

ዴ ዕድለኛ ugግጎ ኢየን systeem dat ontworpen om katten (የ iets anders dan een kat natuurlijk) te verjagen van bijvoorbeeld je tafel ነው። ዋኔር ኤር ኢተን ካት 30 ሴ.ሜ ቫን ደ ዕድለኛ ugግጎ አፍ ስታት ዛላ ደ ዕድለኛ ugግጎ ኤን ስኔል አርምቤዌንግ ማኬን ኦም ደ ካንት ቫን ሄት ቴሬይን ተ verjagen።

De inspiratie voor de Lucky Puggo komt van de Japanse "Maneki Neko" oftewel de Lucky Cat. Het beeldje met de opgeheven linker- of rechterpoot brengt geluk volgens de Japanse አፈ ታሪኮች። En omdat het katten moet verschrikken heb ik mijn variant van van Lucky Lucky Cat natuurlijk in de vorm van mijn favoriete hond gemaakt; ደ ሞፕሾንድ። Natuurlijk kun je zelf kiezen voor een wat stoerdere hond in je eigen ontwerp!

ደረጃ 1: ደረጃ 1: Materiaal Verzamelen

ደ ዕድለኛ ugግጎ ወርክ ተገናኝቶ የኢኤን ሶናር ዳሳሽ ሲገናኝ ተገናኝቷል።

ደ benodigde materialen zijn:

1x አርዱዲኖ ኡኖ

1x የዳቦ ሰሌዳ

1x Servo ሞተር

1x ሶናር ዳሳሽ

9x Jumper ሽቦዎች

ክላይ ፣ ተረከዝ ቬል ክላይ…

ደረጃ 2 ፦ ደረጃ 2 ፦ Aansluiten

ደረጃ 2: Aansluiten
ደረጃ 2: Aansluiten

Sluit alles an zoals ik heb aangegeven op de tekening.

Voor het testen van je sensor en servo een breadboard erg handig ነው። Als het allemaal goed werkt kun je ervoor kiezen het te solderen voor extra stevigheid. ኢክ ሄብ እር zelf voor gekozen om het op het breadboard te laten zitten en er een stevige behuizing omheen te bouwen zodat het met geen mogelijkheid kan verplaatsen.

ደረጃ 3 - ደረጃ 3 ኮድ

ደ ኮዴት ኢክ ሄብ ገብሩክትን ኩን ጀይር ቪንደን አልስ ቢጅላጌ። Ik heb de afstand ingesteld op <31 omdat m'n tafel niet zo heel groot is. Voel je vrij dit aan te passen naar de afstand die jij denkt nodig te hebben.

ደረጃ 4 ፦ ደረጃ 4 ፦ Behuizing

ደረጃ 4: Behuizing
ደረጃ 4: Behuizing
ደረጃ 4: Behuizing
ደረጃ 4: Behuizing
ደረጃ 4: Behuizing
ደረጃ 4: Behuizing

በዴዝ ስታፕ ላክ ik ዚየን ሆይ ክንድ ክንድ ኢን ደ behuizing heb gemaakt። የክንድ ስቴክ ጄ ዩይንድንድሊጅክ በር ነው።

Wat heb je nodig voor de arm zodat het stevig is en toch soepel en licht genoeg is voor de servo ነው?

(Zie afbeelding 1, monteer alles in de volgorde van de afbeelding van links naar rechts.)

1x Servo (stap2)

1x M8 imbusbout (aangepast met een gelufje zodat de servo er in klikt)

1x Kogellager 8 ሚሜ

2x ሞር ኤም 8

2x Ringetje M8 voor de moertjes

1x afdichting kleinste formaat regenpijp

1x regenpijp met bocht (ziet er ፍጹም uit voor een arm)

Zet alles in elkaar in deze volgorde en je resultaat zal er er dan uitzien als afbeelding 2 van deze stap. ድራይይ ሄት ገሄል ኒት ተ ስትራክ አናን ፣ ዳን ዎርድ ዴ አርምቤዌንግ minder soepel en zal je servo het waarschijnlijk niet trekken።

Voor de behuizing heb ik een prullenbak van de action gebruikt. Daar heb ik mijn arduino en onderdelen in verstopt en met knex heb ik de servo vastgezet. Snij uit de onderkant van de prullenbak een gat zodat de sensor er doorheen past. ማአክ ኦክ እውን ጋትጄ ዋር ጂጅ ጀ ክንድ ዊልኸበን እና ማአክ የሞቱ ቅድመ ዝግጅቶች zo groot als de kogellager zodat je die stevig vast kunt zetten met superlijm. Het geheel ziet er bij mij uit als afbeelding 3.

ኑ het leukste gedeelte ቫን ሄት ሄሌ ፕሮጀክት; pak zo veel klei als je kunt bemachtigen (ik አማካሪ fimo featherlight voor de kop en bepaalde delen van de arm) en maak om de prullenbak de behuizing van klei in welke vorm je maar zou willen. Ik koos dan voor een mopshond maar wees hierin vrij. Laat het 4 dagen drogen, likje verf en tዳዳà! ዕድለኛ ugግጎ ነኝ!

የሚመከር: