ዝርዝር ሁኔታ:

Turbulentie ሜትር: 4 ደረጃዎች
Turbulentie ሜትር: 4 ደረጃዎች

ቪዲዮ: Turbulentie ሜትር: 4 ደረጃዎች

ቪዲዮ: Turbulentie ሜትር: 4 ደረጃዎች
ቪዲዮ: И ЭТО ТОЖЕ ДАГЕСТАН? Приключения в долине реки Баараор. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК (Путешествие по Дагестану #3) 2024, ሀምሌ
Anonim
Turbulentie ሜትር
Turbulentie ሜትር

Dit een instructables voor een Turbulentie meter ነው። Deze meter meet niet het Reynolds nummer maar de mate ቫን uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. የትዳር ጓደኛ ቫን uitwijking wordt elke 50 ms gemeten en vergeleken met de vorige uitwijking waarde (als in abs (u (tnu) -u (tvorige)))), dit getal wordt over 4 seconden gesommeerd en vergeleken met een kalibratie waarde voor laminaire stroming, een tussen fase en turbulente stroming.

አቅርቦቶች

  • ቅንጣት ፎቶን እና የዳቦ ሰሌዳ
  • የበረራ ዳሳሽ VL53L0X ጊዜ
  • መሰኪያ አያያ (ች (mannelijk en vrouwelijk)
  • 4x Kabels van 1 ሜትር
  • 5x 8 ሚሜ ድራምታል
  • 20x 8 ሚሜ moeren en ringen
  • የተጣራ ቴፕ & lijm
  • IJzerdraad 10 ሴ.ሜ
  • ኖውፔዬ
  • የ Houten plank van 40 ሴ.ሜ
  • Vrijdraaiend wieltje

ደረጃ 1: Bouwen

ቡዌን
ቡዌን
ቡዌን
ቡዌን

Zoals te zien is op de foto's is er een frame nodig om de turbulentie meter op te hangen. Het ፍሬም gemaakt ቫን ነው 2 houten planken ቫን 6 ሴሜ ዝርያ en 2 ሴሜ dik. ደ bovenste plank 24 ሴ.ሜ ነው ፣ ዲት በ stroomgoot te passen ውስጥ ግዳን ኦም ነው ፣ እና ደ አንደርደር ፕላንክ 15 ሴ.ሜ ነው። ዴ planken zijn aan elkaar verbonden met 4x 8 mm draadstaal en moeren, dit is om de hoogte in te kunnen stellen van de dedersders plank. Het dus nodig om 4 x 8 mm gaten te boren in het midden van de bovenste plank en 3 cm uit het midden van de onderste plank, zoals het plaatje hier boven ውስጥ። Elke plank zit vast met 2 moeren, ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 mm geboord worden in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst ውስጥ። De sensor wordt vervolgens ሰፊ geklemd tussen twee moeren። Daarnaast een stuk duct tape nodig op het draadstaal achter de sensor zodat deze geen elektrisch contact maakt ነው።

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden in de onderste plank onder het midden ቫን ደ bovenste plank. Op dit wieltje moet een stuk ijzerdraad, van ongeveer 5 cm, vastgelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant ቫን ሄት ድራድ። ኦም het oppervlak te vergroten is een stuk duct tape van 2 bij 3 cm op het ijzerdraad nodig ter hoogte van de sensor.

ደረጃ 2 - ወረዳ

ወረዳ
ወረዳ
ወረዳ
ወረዳ

Het የወረዳ bestaat uit een ቅንጣት photon, een soort arduino, en een ጊዜ የበረራ ዳሳሽ, wij hebben een vl53l0x gebruikt. የበረራ አነፍናፊው ጊዜ ከአፍ ቫን ደ ዳሳሽ ጋር ተገናኝቷል ፣ ዲት ቃል ገዳን ተገናኝቶ ከኢንፍራሬድ ሌዘር ጋር ተገናኘ። ደ schakeling zelf een vrij simpel ontwerp ነው ፣ የበረራ ዳሳሽ ጊዜን ያለ ቅንጣት ፎቶን በር ሚድል ቫን kabeltjes። De Vin moet aan een 2.6V tot 5.5V verbonden worden, de GND moet aan 0V verbonden worden, de SDA moet aan D0 pin verbonden worden en de SCL moet aan D1 verbonden worden. ኦም ደ አርዱዲኖ እውን veilige afstand te geven ቫን ሄት ውሃ zijn alle kabels verlengd met ኤልክ ኤን 1 ሜትር ላንጌ ካቤል። ኦክ ሂፍት ዲ ቅንጣት ፎቶን እና stroombron nodig ፣ dit moet gedaan worden via een micro usans aansluiting aan bijvoorbeeld een powerbank of laptop USB.

ደረጃ 3 ኮድ

ዲ ኮድ. ፓስ ዴ ኮድ እኔ naar je eigen wens. በሉፕ እስፔን ፣ ኤቨንስ እና ኢሶም (ኢንተርፕራይዝ) ሳይዘገይ እንዲዘገይ ይደረግ። Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, het is nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat alle elementen ቫን ደ ኮድ ገብሩክትን ኩነን ወርደን።

የበረራ አነፍናፊ ኮድ ኮድ merendeel van de maker van de የበረራ ዳሳሽ ጊዜ ፣ ደ ኦሪጅናል ኮድ ኦን ድር ጣቢያ te vinden samen met een user manual en de specificaties van de sensor.

ድርጣቢያ ቬለማን

ደረጃ 4: Meten

Om metingen te doen moet de photon of verbonden worden a het internet en uitgelezen worden via de Event page van particle, of een usb aansluiting naar je ላፕቶፕ። በ beide gevallen ውስጥ het handig om de meetgegevens te kalibreren ፣ doe dit via de waarden 'LM' en 'ML' በዲ ኮድ ውስጥ።

'' ኤልኤም '' በናር ዋርዴድ ውስጥ በዊል ቫን ላምሪየር በናር ቱስሰን ፋሲል ውስጥ። En voor 'MH' de waarde die je wilt als overgang van tussen fase naar turbulente stroming.

Bij kalibratie is het handig om erst je maximale laminaire waarde te kiezen en vervolgens achter een object in turbulente stroom je MH in st stlenlen voor turbulente stromingen.

የሚመከር: